Horse Simulator

Als ruiter hebben we een onafhankelijke zit nodig waarin we de bewegingen van het paard kunnen volgen en duidelijke hulpen kunnen geven. Om die onafhankelijke zit te verkrijgen, heb je een aantal (ruiterspecifieke) vaardigheden nodig. Dit zijn: verticale en horizontale balans, corestabiliteit, coördinatie, spieruithoudingsvermogen en symmetrie in de spiergroepen.

Wanneer je één of meerdere ruiterspecifieke vaardigheden nog niet voldoende beheerst zal jouw lichaam zich gaan compenseren tijdens het rijden. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in wiebelende handen, klapperende benen, inknikken en moeite met doorzitten. Het paard zal daarop reageren door meer moeite te krijgen met lengtebuiging, verruiming, aanleuning of balans.

Het kan lastig zijn je tijdens het rijden bewust te zijn van deze ruiterspecifieke vaardigheden en deze correct te trainen. Je paard compenseert namelijk om zijn eigen balans onder de ruiter te behouden. De horse simulator ‘Ties de Fries’ doet dit niet! Hij is goudeerlijk en daarmee soms ook erg confronterend.

De stap, draf en galop kan nagebootst worden. Ook oefeningen zoals de verlichte zit, verruimingen, eenvoudige- en vliegende wissels kunnen gereden worden maar alleen wanneer jij als ruiter correct beweegt. Hierdoor is het mogelijk de ruiterspecifieke vaardigheden te oefenen en bewust de spiergroepen die hierbij nodig zijn aan te voelen en te trainen. Op deze manier wordt het gemakkelijker dit ook te paard te doen.

De Horse Simulator – Ties de Fries staat gestald bij Paard Mens Onderwijs te Bult (Steenwijk). 

Standaard is er een 17,5 inch dressuurzadel aanwezig maar indien je een eigen zadel hebt adviseer ik je die mee te nemen. Tijdens de training draag je een rijbroek en rijlaarzen of jodphurs. Het gewicht wat Ties kan dragen is maximaal 90 kg.

Privé Training

€42,50

Abonnement

€187,50

Duo Training

€40,- pp

Bovenstaande tarieven zijn gebaseerd op trainingen die plaats vinden op de locatie van Paard Mens Onderwijs in de Bult (Steenwijk).