Ruiter in beeld

Zegt jouw instructeur altijd: hakken laag, tenen naar binnen, rechtop zitten! Merk je zelf dat je moeite hebt met doorzitten, balans en coördinatie van de hulpen. Of vind je linksom de oefeningen lastiger dan rechtsom?
We hebben allemaal wel onze eigen struggles tijdens het rijden…

Met behulp van filmpjes van jouw rijden breng ik jouw sterke en zwakke punten in beeld, zodat het duidelijk is wat de oorzaken én gevolgen zijn van jouw houding.

Aan de hand van deze aandachtspunten ontvang je momentopnames van jouw eigen filmpjes waarmee ik mijn toelichting kan verduidelijken. Daarnaast een handige checklist over houding en zit die je zelf ook kunt gebruiken. En natuurlijk het belangrijkste: tips en oefeningen die jij de komende 4 weken kunt gebruiken om een betere ruiter voor je paard te worden!

Heb je vragen over de uitvoering van de oefeningen of wil even een bevestiging dat je op de goede weg bent? Via de whatsapp of mail kun je mij bereiken.

Wil je na de 4 trainingsweken een check-up om je vorderingen te bekijken? Dan ontvang ik graag nieuwe filmpjes en stuur ik jou in het kort mijn bevindingen. 

Warming-up & Coolingdown

Je start je ruiterfit training altijd met een warming-up. De warming-up is bedoeld om de gewrichten te smeren, de spieren te activeren en om de hartslag licht te verhogen zodat de zuurstoftoevoer naar de spieren op gang komt. Je lichaam kan hierdoor betere prestaties leveren en je voorkomt blessures. 

Na de ruiterfit training eindig je met een coolingdown. Tijdens de coolingdown stretch je de spieren zodat ze kunnen ontspannen. Daarnaast besteed je aan lenigheid en mobiliteit die je als ruiter nodig hebt. 

De warming-up en coolingdown in de onderstaande filmpjes kun je voor elke ruiterfit training gebruiken.

Ruiter in beeld

€79,-